31. januari 2018
Ons land telt duizenden beoefenaars van het biljartspel. Enkelen, waaronder ikzelf, hebben een uitzonderlijke hoogte bereikt, anderen daarentegen hebben het wat minder ver geschopt. Men zegt wel eens dat de grote biljarters een aangeboren talent bezitten, maar niettemin hebben zij (nogmaals namens mezelf) deze hoogte slechts kunnen bereiken door veel te oefenen. Ik houd ervan het biljartspel over de gehele tafel te beheersen, hetgeen je completer maakt.

04. januari 2018
Biljarten heeft vele vormen en soorten. De spelvormen die met name in competitieverband worden gespeeld zijn onder andere libre, bandstoten, driebanden en kader. Maar naast deze wedstrijdvormen zijn er nog vele tientallen andere leuke en spannende varianten. Sommige van deze spelletjes duren heel kort en andere veel langer, enkele zijn moeilijk en andere weer lastig maar bovenaan staat dat ze allemaal heel leuk zijn om te doen.

01. januari 2018
Er zijn zoveel factoren buiten je directe controle in de biljartsport. In de sport zijn er talloze dingen die je niet onder controle hebt, bijvoorbeeld: speeltijd, de wedstrijdleiding, het weer, scheidsrechterlijke beslissingen, speelomstandigheden, trash talking van het andere team, toeschouwers, blessures, team genoten de lijst gaat maar door. Focussen op de onbeheersbare effecten heeft op verschillende manieren invloed op je:

07. december 2017
De biljartsport kent een groot aantal woorden en termen zoals: a cheval, amortiseren, masse, krijten, matchtafel, arbiter en zo nog veel meer. Alleen wat betekenen deze woorden? Hier vindt u een groot aantal van deze termen en zullen wij u uitleggen wat deze betekenen.

01. december 2017
Een Biljartcomputer is een zeer modern digitaal scorebord voor de biljartsport, die zowel de speler als toeschouwer meer informatie kan presenteren dan een regulier of standaard scorebord. Een elektronisch scorebord bestaat uit een kleine computer, een beeldscherm en een draadloze afstands bediening. De computer is gemakkelijk achter het beeldscherm te verstoppen, zodat alleen het beeldscherm zichtbaar is.

01. november 2017
De biljartsport kent een groot aantal begrippen en technieken zoals: lage voorhand, hoge voorhand, stoten vanuit de onderarm, stoten vanuit de pols, achterhand, houding, voorhand en zo nog veel meer. Hier vindt u een groot aantal van deze technieken en zullen wij u uitleggen wat deze betekenen. Lage voorhand: Een lage voorhand gebruiken we bij trekstoten waarbij bal 1 sneller moet lopen dan bal 2, plaats de duim tussen het laken en de keu.

01. oktober 2017
De spelsituatie vanop de juiste afstand overschouwen: Het is vooral in functie van visualiseren bij stootbeelden die een aanzienlijk traject over de tafel afleggen, zeer belangrijk dat de tafel in. Zijn totaliteit wordt overschouwd. Indien de tafel niet in zijn totaliteit wordt in gescand zou dit immers kunnen leiden tot een "film" waarin bepaalde delen van de tafel ontbreken waarmee de speelbal en/ of een van de aangespeelde ballen in zijn imaginair traject contact zou moeten hebben.

14. september 2017
Ook in de biljartsport heb je te maken met de kwaliteit, staat en onderhoud van het biljart, de ballen, de verlichting en niet onbelangrijk je keu. Nu is het niet zo dat alles daarmee staat of valt, biljarters die veel klagen dat ze ballen missen en de schuld op het biljart of andere zaken schuiven zullen in perfecte omstandigheden waarschijnlijk ook niet veel meer raken. Het ligt aan het mannetje niet aan de keu zeggen ze bij ons. Een goede keu is belangrijk, en zeker de pomerans.